Pivovar Svijany si při výrobě svého piva zakládá na tradičním výrobním postupu a kvalitních vstupních surovinách. Svijanská piva získávají každoročně řadu významných ocenění v pivních soutěžích.
Pivovar ve Svijanech byl založen v roce 1564 a je jedním z nejstarších českých pivovarů vůbec. Při výrobě piva si zakládá na tradičním výrobním postupu, který byl ještě ve druhé polovině 20. století používán všemi českými pivovary, a to tzv. dvourmutovém způsobu vaření, kvašení v otevřených kádích na spilkách a dlouhodobém zrání piva v ležáckých sklepích.
Základními surovinami pro výrobu svijanských piv jsou humnový slad z malých českých a moravských nezávislých sladoven, voda z vlastních studní a žatecký poloraný červeňák z vlastních chmelnic v oblasti Polepských blat. Pivo není nijak chemicky ošetřováno, proto si zachovává příjemně čistou chmelovou chuť a vůni.
Kvalita a chuť piv jednotlivých pivovarů je každoročně posuzována odbornou porotou v celé řadě pivních soutěží jako je např. Zlatá pivní pečeť, Cerevisia Specialis či World Beer Awards. Piva z Pivovaru Svijany v těchto soutěžích vítězí nebo obsazují přední příčky.
Chcete vidět proces výroby svijanského piva? Rezervujte si prohlídku Pivovaru Svijany v jeho reálném provozu. Více informací: ZDE